Vakantie in Japan

Vakantie in Japan

Een reis maken lijkt één grote vakantie, maar toch voelt dat soms anders. Visa’s regelen, moeilijke grensovergangen, Lara die onderhoud nodig heeft, slechte wegen terwijl je een boot moet halen, op zoek naar eten, water etc. Reizen is best veel werk. In Japan is alles anders. We zijn hier nu 3 weken en hebben het gevoel dat we alleen maar vakantie hebben. De wegen zijn goed, winkels te over, lieve Japanners en je mag gratis kamperen op de mooiste plekken, heerlijk!

We starten onze vakantie in Japan met een bezoek aan Hiroshima en slapen gratis op een Michi-no-eki (gratis parkeerplaats met faciliteiten). We bezoeken het monument ter nagedachtenis aan de atoombom die op 6 augustus 1945 de stad totaal verwoestte. Vlak bij het epicentrum staat de Genbakukoepel, het geraamte van een gebouw wat in herinnering aan de ramp bewaard is gebleven. De verhalen van de overlevenden zijn heftig. Ook een verbrande driewieler van een driejarig jongetje en een horloge wat stil is blijven staan op 8.15 (het moment van ontploffing) maken veel indruk. Om bij te komen stappen we een restaurantje binnen. Het is een klein restaurantje, in het midden staan de koks achter een hete kookplaat te koken, de gasten zitten er omheen. Op aanraden bestellen we Okonomiyaki; een soort pannenkoek met oa zeewier, kool, vis en vlees. Onze nieuwe favoriet!

De wegen zijn erg goed in Japan, maar als je niet op de Expressway (tolweg) rijdt gaat het ook erg langzaam. De weg leidt ons door alle kleine dorpjes en ieder dorpje heeft minimaal 10 stoplichten. We besluiten daarom naar Shikoku te rijden en niet helemaal naar het zuiden te gaan. Shikoku is één van de schiereilanden van Japan en het dunst bevolkt. Een walhalla als je van kamperen houdt en dat doen de Japanners. Ze nemen kamperen serieus. Wanneer we op de camping staan zien we een jongen in een door zijn veren gezakt mini autootje aankomen. Dozen vol spullen van de beste kwaliteit worden uitgeladen en alles lijkt bijna nieuw uit de doos te komen. Na twee uur kampement maken gaat de BBQ aan en met een glaasje champagne geniet de jongen van de zonsondergang. Wij doen hetzelfde, maar dan zonder BBQ en op een kleedje op het gras; verschil moet er zijn.

Na twee weken bezoeken Lieven en Aukje, vrienden uit Nederland, ons in Japan. Dit maakt het vakantiegevoel compleet. Ze hebben zich goed ingelezen en we zien samen veel toeristische hoogtepunten van dit mooie land. Ze zijn enorm flexibel en gaan zelfs mee wildkamperen (en wild-BBQen uiteraard). Binnenkort verschijnt een gastblog van Lieven en Aukje.

Er zijn veel regels in Japan en de meeste mensen houden zich eraan. Begroeten doe je met een buiging, als je ergens moet wachten doe je dat keurig in een rij en in het openbaar snuit je niet je neus. De basis is eigenlijk dat niemand last van je heeft. Op de camping mag je daarom niet fietsen, niet met een bal spelen, praat je zachtjes en neem je afval weer mee naar huis. Wanneer twee kleine meisjes een zachte bal naar elkaar overrollen wordt dit gezien door één van de wachten op de camping. Oud als hij is strompelt hij naar de meisjes toe en vraagt ze te stoppen met overrollen; soms zouden ze een oogje dicht mogen knijpen.

Wij geniet nog even van Japan met al z’n regels, maar hebben ondertussen ook plannen gemaakt voor het vervolg van de reis. Omdat verder rijden geen optie is hebben we besloten om Lara in een container naar Kenia te verschepen. We zijn nu onderweg naar de haven in Nagoya. Daarna gaan we 10 dagen werken op een boerderij in de buurt van Tokio en vliegen we via Bangkok naar Kenia om daar onze reis met Lara te vervolgen. Het plan is om vanuit Kenia via de oostkust naar Zuid- Afrika te rijden. Een nieuw continent met nieuwe uitdagingen. Na de rust van Japan zijn we weer klaar voor nieuwe avonturen.

 

 

 


5 gedachten over “Vakantie in Japan

  1. Japan het land van de “Ricing sun” mooi ☀️ Fijne belevenis totaal anders dan tot nu toe ,gaaf.
    Succes ,Lara op de boot in Nagoya,weer een ander avontuur 😀👌🏻. Liefs xxx

  2. Gaaf land is Japan he! En wat leuk dat jullie nu door gaan naar Afrika, weer een totaal andere belevenis dan jullie tot nog toe hebben gehad, mooie en bijzondere combinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *