Teşekkürler türkiye

Teşekkürler türkiye

We zijn nu ruim tien dagen in Turkije en het land heeft ons aangenaam verrast. Voor Kim is dit de eerste ervaring met Turkije, Jasper is 8 jaar geleden ook al door het land gereden. Het landschap is groener en gevarieerder dan verwacht, de toeristen minder talrijk dan verwacht en de prijzen lager maar vooral worden we verrast door de erg gulle en hartelijke bevolking.

We starten met Istanboel en nemen ons voor om de auto buiten de stad te laten staan aangezien het verkeer hectisch is. Op de een of andere manier is dit plan overboord gegooid en rijdt Jasper de auto soepel door de straten heen. Overal staan bordjes dat je niet mag parkeren, maar de inwoners lappen dit aan hun laars waardoor de wegen zeer smal worden. Als gevolg staan we op een gegeven moment ‘oog in oog’ met een vrachtwagen waardoor we geen andere keus hebben dan hetzelfde straatje achteruit nog eens over te doen. Achter ons staat echter een politieauto die ons middels de luidspreker aanmoedigt door? de vrachtwagen heen te rijden. Uiteindelijk vinden we door Jaspers rustige rijstijl toch de plek van bestemming; een parkeerplaats in het oude centrum waar we twee nachten blijven slapen.

We gaan verder naar een mooi meer in de heuvels; het Abant Gölü Tabiat Parki, naar Safranbolu: een mooi Ottomaans dorp en naar Cappadocië met prachtig landschap. Na Cappadocië vervolgen we onze trip naar Trabzon in het Noorden van Turkije over steile wegen.

Wat ons het meest aangenaam verrast in Turkije is de vriendelijkheid. Overal krijgen we een glaasje thee; regelmatig gratis bij een restaurant, maar ook op de camping, het tankstation, en van de politieagent die het Oezbeekse consulaat beveiligd. We krijgen een lift naar de andere kant van de stad wanneer we verdwaald zijn en de berg op om een mooi klooster te zien. Voor de worst op de markt hoeven we niets te betalen. Wanneer we met onze mooie Lara reizen zwaaien of toeteren mensen naar ons of ze steken hun duim omhoog. We ontmoeten een modern Turks echtpaar bij het meer en ze nemen ons mee uit eten en staan erop te betalen. Bij het afscheid  nemen drukt onze nieuwe vriend ons ook nog drie blikken bier in de hand.

Wij zijn verkocht; teşekkürler türkiye!

 

 

 

 

 


 


2 gedachten over “Teşekkürler türkiye

  1. Wat een fijne ontmoetingen hebben jullie! Zo geniet je dubbel van het land. Ik wens jullie op het vervolg van de reis nog vele vriendelijke mensen toe!

  2. Hoi Kim en Jasper,
    Wat leuk om iets over jullie reis en belevenissen te kunnen lezen.
    Avontuurlijk en levenslustig; het werkt aanstékelijk!
    Ik wens jullie nog veel goeds, heel veel aardige mensen en mooie vergezichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *