Go with the flow

Go with the flow

Na een luxe week bij Derk en Nienke, vrienden uit Nederland die al 7 jaar in Kaapstad wonen, en heerlijke weken met Peter en Gerry, die gezellig mee kamperen, staan we weer op eigen benen.

We nemen na een lekker ontbijt met een dikke knuffel afscheid van Peter en Gerry. Zij gaan terug naar Kaapstad, wij verder naar het oosten. We hebben nog dik twee weken om in Durban aan te komen, dus geen haast. Het einde van onze reis komt langzaam in zicht, we hebben veel geleerd het afgelopen jaar. Een belangrijke les is: Go with the flow. Hoewel we slechte planners zijn, zijn we in Nederland toch geneigd meer te plannen dan op reis. Het gevaar schuilt erin dat je hierdoor veel spontaan plezier mist.

Druk zwaaiend naar Peter en Gerry pakken wij de afslag. Door het dorpje Addo komen we bij de gate van het Addo Elephant park. De openbare weg gaat dwars door het park en zonder een toegangskaartje te betalen zie je wilde dieren. Je mag alleen niet stoppen (voor foto’s) en moet de weg in 20 minuten afleggen. Door het beroerde wegdek doen wij er 45 minuten over, maar dit is gelukkig geen probleem. Tijdens deze ‘poor man safari’ zien we opnieuw volop dieren. Wanneer we het park uitgaan zien we een drukke parkeerplaats bij de Nanaga Farm Stall. We maken een u-turn want we hebben trek. Wanneer we Lara parkeren en uitstappen staan er vier mensen om onze auto heen. Ze begroeten ons enthousiast en nodigen ons direct uit voor een braai en overnachting bij hun huis/boerderij. Even schieten er wat gedachten door ons hoofd: Dan rijden we de verkeerde kant op, We kennen die mensen helemaal niet, We hadden gepland naar de kust te gaan, etc. We kijken elkaar aan en besluiten dat ‘Go with the flow’ in deze reis het beste werkt en we gaan gretig op hun aanbod in.

Na nog een poor man safari terug naar het dorp Addo komen we bij de boerderij van Stuart en Beth aan. Zij wonen hier met hun 2 zoons. De zus van Beth, Laggie, en haar vriend Rob zijn op vakantie en logeren hier ook. Meteen laat Beth ons de loft zien waar we in mogen slapen. Het huis is prachtig en we voelen ons gelijk op ons gemak. Uiteindelijk blijven we twee nachten slapen, eten drinken en kletsen samen. We krijgen een rondleiding op de melkboerderij en mogen oefenen. Jasper komt er snel achter dat onze nieuwe vrienden zijn passie voor sporten delen. Stuart is een veteraan wanneer het op iron man races aankomt. De dagen hier resulteren in een heus trainingsweekend voor Jasper, waarin hij kan hardlopen, fietsen en zijn luie spieren aan het werk kan zetten in de privégym van Stuart. Na twee dagen nemen we afscheid. We gaan ze missen!

We zoeken op internet waar een camping is en zetten koers hier naar toe. Zo’n 20 km voor de camping zien we een bordje van de Fish River Lighthouse. We willen de vuurtoren graag zien en duiken de zandweg in. Na 10 km bereiken we de vuurtoren. We zijn te laat om nog naar boven te gaan, maar het uitzicht is fantastisch. Na een paar hoge duinen begint het verlaten strand en de ruige zee. Martin, de vuurtorenwachter, begroet ons. Hij is een van de laatste vuurtorenwachters van Zuid-Afrika en komt uit een familie van vuurtorenwachter. Trots vertelt hij over zijn beroep. We mogen van hem hier overnachten! Ook dit voorstel nemen we gretig aan. Er zijn wc’s en bewaking, wij zijn in onze nopjes.

Op advies van Sylvia en Pete, 2 schotten waarmee we samen de modder hebben getrotseerd in Kenia, gaan we verder naar Buccaneers backpackers aan de Wild Coast. We nemen een surfles op hun advies en het gaat versassend goed. We krijgen een bericht van onze nieuwe vrienden Laggie en Rob. Rob neemt deel aan een adventure race in een afgelegen stuk van Zuid-Afrika. Hemelsbreed is het maar 48 km, maar we gaan er 128 km over doen en moeten o.a. met een pond. Logisch is anders, maar we hebben er zin in een gaan verder met de flow!


6 gedachten over “Go with the flow

  1. Geweldig! Go without flow! Met prachtige ontmoetingen! Mooie herinneringen aan een fantastische reis. Geniet van de laatste weken.

  2. Go with the glow en ervaar de gastvrijheid, die jullie toekomt als ware globetrotters!

    Een wereldreis: velen dromen alleen ervan en jullie DOEN het gewoon: respect!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *